Hogyan adjam el a lakásomat jutalék nélkül?

1. rész: gyors áttekintés

Ma a lakás értékesítések kb. 85-90 százaléka ingatlanközvetítő bevonásával történik, emiatt érdemes tisztában lenni, mennyibe is kerül ez. Ha valaki ingatlan közvetítő bevonásával szeretné eladni a lakását, akkor jó tudni, hogy az ingatlanközvetítők által leginkább ajánlott együttműködési forma a kizárólagos szerződés.

Ezek díja (az ingatlanközvetítő jutaléka) 3-5 % + ÁFA között mozog. Egy átlagosnak tekinthető 35 millió forintot érő lakásnál tehát az ingatlanközvetítő díja kb. 2 200 000 Ft. Kétmillió kettőszáz-ezer forint. Ha értékesebb a lakás, akkor több.

 

2. rész: amit ajánlok; lakáseladás saját hirdetés útján

Ne legyen illúziónk: ha van egy lakás, amit a tulajdonos hirdet 35 millióért, és van az Ön lakása, amit bead ingatlanosnak, aki ráteszi a jutalékát a 35 milliós vételárra és meghirdeti 37,2 millióért, akkor melyiket fogják megvenni?

Ha 3 hónap múlva nem ment el a lakás, és az ingatlanos ráveszi, hogy engedjék le az árat 35 millió forintra, akkor ki fizeti a jutalékot? Ön, mint tulajdonos fizeti: a vételárból (35 millió forint) kifizeti a kétmillió forint feletti jutalékot, marad Önnél 32,8 MFt.

 

3. rész: saját lakáshirdetés feladása, és az érdeklődők fogadása

Azt ajánlom, hogy ne vonjon be a lakáseladás folyamatába ingatlanost, aminek az alábbi előnyei vannak:

+ nem kell kiadni az ingatlanos kétmillió forint feletti jutalékát,

+ egyszerűbb időpont egyeztetés miatt több az érdeklődő (ha ingatlanost von be, akkor nem két embernek kell időpontot egyeztetni, hanem három embernek).

+ Több érdeklődő: sokakat eleve elriaszt a nyomulós ingatlanos által előadott marketing szöveg, mivel így éppen csak a legfontosabb infokhoz nem jut hozzá. Ők azt akarják tudni, hogy mennyi a gázszámla, milyenek a szomszédok, milyen a közös képviselő, mennyi a közös költség, stb. A tulajdonostól. Ezek a vevők kijezetten örülni fognak végre egy olyan girdetésnek, amit a tulajdonos hirdet. Fontos: hacsak másképp nem szeretné, a hirdetésben az Ön telefonszáma fog megjelenni, tehát alapesetben minden érdeklődés Önhöz érkezik!

+ Mivel a hirdetésünk, amit a segítségemmel ad fel, professzionális lesz, csak azok fogják a lakást megnézni, akik ott keresnek, olyan ingatlant, mint az Öné. Az ingatlanos kivisz sok olyan érdeklődőt is, aki mást keres, mint az Ön lakása, ezzel rabolja az idejét, és rontja az Ön üzleti érdekeit.

+ Mivel a lakások nagyobb részét ingatlanos hirdeti meg, beépítve a hirdetett árba a jutalékát, így azonnali árelőnybe kerül a hirdetett lakások többségéhez képest (=gyorsabb eladás), vagy magasabb megmaradó bevételt tud elkönyvelni (=magasabb vételár).

+ Az értékesítés kb. 2-4 hónap várhatóan.
 


Ha Ön nem szeretne az ingatlanosnak milliókat fizetni, és szeretné, ha én készíteném el és adnám fel a hirdetését, akkor az ajánlott
 
 
alapcsomag tartalma:

+ ingatlan fotózása (legalább 20 fotó)
+ fényképes hirdetés feladása a leglátogatottabb ingatlan portálon
+ a hirdetés feladását követően a 60 nap alatt 2 alkalommal igény esetén a hirdetés módosítása (pl. ár emelése, vagy csökkentése, kizárólag a Megrendelő kérésére!)

Az alapcsomag díja (munkadíj): 16 000 Ft

Kiszállás: 6 000 Ft (Budapest, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Érd)

Külön fizetendő
– a hirdetési portál hatvan napra érvényes hirdetési díja: 19 900 Ft / 60 nap.

A munkavégzés a kiszálláskor történik, az ehhez szükséges eszközöket és az internet szolgáltatást én biztosítom, saját költségemen.

A fentiek szerint, az önálló hirdetés összes költsége két hónapra:

alapcsomag munkadíja: 16 000 Ft
kiszállás: 6 000 Ft
hirdetési portál költsége: 19 900 Ft
Összesen, a helyszínen fizetendő számla ellenében: 41 900 Ft


Kiegészítő szolgáltatások (nem kötelező igénybe venni, így ezek a költségek alapesetben nem merülnek fel, csak ha kifejezetten szeretné ezeket a szolgáltatásokat):

+ további portálokon fényképes hirdetés feladásának munkadíja: + 5 000 Ft / hirdetés
+ külön fizetendő a választott portálokon alkalmazott hirdetési díjak, kiemelési díjak;
+ tulajdoni lap lekérése és papír alapú biztosítása (az aktuális állapotban): + 1 000 Ft (csak a hatósági díjat kell megfizetni)
+ virtuális asszisztens (telefonos és email érdeklődések fogadása, ingatlanosok elutasítása, magánszemélyek részére az Ön elérhetőségének kiadása): 40 000 Ft/hó (Csak igény esetén, ezt sem kötelező igénybe venni!)
+ hirdetés meghosszabbítása (munkadíj): 5 000 Ft/alkalom

Minden díj bruttó összeg, tehát ez a fizetendő. Minden fizetett díjról számla készül.

 

Megrendelés


A fenti szolgáltatást telefonon tudja megrendelni: 06-20-297-5053 (Szűcs Róbert), vagy emailban: szucs.robert@gmail.com.